Over mezelf

Eef Theys °1978

Opleiding

Sint Lukas kunsthumaniora - Toegepaste beeldende kunst (grafiek)

Groep T Hogeschool - Regentaat plastische opvoeding

Stedelijke academie Aarschot - Beeldhouwkunst

SVV Vlaams Brabant - Realisatie damesmode

Lederstudio - Handtassen

PVCO scheldeland Lokeren - Marokijnbewerker

DSC_0189.jpg

Met mijn 1,60m lengte en mijn veel te lange broeken, kreeg ik de honger naar het naaien. In 2009 schreef ik me samen met m’n maatje in voor de naailes. We stikten rechte lijntjes op papier, maakten met trots onze eerste schort en leerden opgelegde technieken waaraan we met veel tegenzin begonnen. De naaisels uit de eerste twee jaren waren een teleurstelling. Ik denk niet dat één van de creaties het huis heeft verlaten. ’t Is er eentje voor de grote kuis of om in de tuin te werken, klonk het dan.

Gaandeweg wisten we het juiste patroon te vertalen in de geknipte stof. We waren gebeten!

Pijlsnel ging het toen. Het leek of iedereen rondom ons last had van te lange broeken. Via blogs werd je overspoeld met nieuwe inzichten en werkwijzen, een bron aan informatie.

In 2013 startte ik Eulala c’est chic op. Een workshopcentrum waar je kon leren naaien en tassen maken.

In 2016 verscheen mijn naaiboek Matching outfits-Matching minds.

Ik focuste me wat meer de lederbewerking en volgde de opleiding marokijnbewerking aan het PCVO te Lokeren en mag me ondertussen met trots marokijnbewerker noemen.

 

In september 2020 starte ik zelf als docent marokijnberwerking aan het CVO Crescendo in Mechelen.

Wat hierboven staat beschreven is slechts een fractie van mezelf. Ik ben voltijds trouw aan mijn man Karl, voltijds mama van Eulalie en Cisse en tekenjuf van een 200-tal sjarels.

 

Je begrijpt wellicht dat een dag voor mij veel te kort is en ik het type mama/ondernemer ben dat tassen maakt tussen de afwas van gisteren en de strijk van morgen. Een moeder met een hoofd nog voller dan een gemiddelde pinterest pagina, die rust vindt in het creëren van tassen met een strak en tijdloos design.

122-16-logo-nl.jpg